*

Max Verstappen: ‘Nieuwe auto voelt positief aan in de simulator’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

4 februari 2019 21:27

Max Verstappen: ‘Nieuwe auto voelt positief aan in de simulator’

Echte kilometers heeft hij er uiteraard nog niet in gereden maar Max Verstappen heeft zijn eerste virtuele kilometers in de RB15 als positief ervaren. 

Verstappen was vandaag even in Amsterdam voor een sponsorevenement maar keek alvast vooruit naar de komende maand. Woensdag over een week wordt de nieuwe auto gepresenteerd en de twee weken daarna volgen de wintertests in Barcelona. “De nieuwe auto heb ik tot nu toe alleen op de simulator gereden, dat voelt positief aan”, aldus Verstappen. “Maar je weet natuurlijk niet wat andere teams doen. Dat is ook voor mij afwachten. Eigenlijk wel spannend, hoewel dat pas echt komt als ik in de auto zit. Vooraf weet je niet wat je kunt verwachten.”

Lees ook: Helmut Marko looft sterke Honda-motor: “Wij hebben straks ook een partymode”

Nieuwe energie door Honda
De nieuwe samenwerking met Honda heeft in ieder geval voor een enorme impuls gezorgd binnen het team, meent Verstappen. “Ik merk dat er veel positieve energie is. Je merkt dat de drive er is om te winnen. Ik denk dat het nu van beide kanten klopt, vanuit het team en motorleverancier. Het is een nieuw begin met Honda, iedereen is zeer gemotiveerd. We kijken allemaal ontzettend naar uit naar het nieuwe seizoen.”

Helmut Marko liet de afgelopen maanden geen moment onbenut om de loftrompet te blazen over Honda en de progressie die de Japanners boekten. Verstappen blijft nog altijd iets gereserveerder met zijn verwachtingen. “Ik denk niet dat we meteen met Ferrari en Mercedes kunnen strijden qua vermogen, maar Honda zet alles op alles om zo snel mogelijk bij te komen.(…) We gaan proberen zoveel mogelijk races te winnen. Als dat het geval is kan je uiteindelijk ook voor het kampioenschap gaan. Dat is op dit moment nog lastig in te schatten, maar hopelijk is het positief.”

Lees ook: Red Bull-tovenaar Newey is in vorm: ’95 procent van zijn ontwerpen kloppen’