*

Horner looft Verstappen: ‘Hij reed ongelofelijk vandaag’

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

21 oktober 2018 23:09

Horner looft Verstappen: ‘Hij reed ongelofelijk vandaag’
Racepictures

Een droommiddag. Zo omschrijft Red Bull-teambaas Christian Horner de race van Max Verstappen in Austin. De Nederlander reed van P18 naar het podium. “We dachten dat het een tweestopper zou worden, maar tegen onze verwachting in hield hij de banden heel.”

Verstappen legde de basis voor zijn inhaalrace in de openingsronde: met een bliksemstart ging hij van P18 naar de negende plek. Dat had de Nederlander zelf ook niet verwacht, vertelt Horner aan Channel 4. “Toen hij vanochtend binnenkwam bij het ontbijt vroeg ik hem: ‘op welke positie denk je dat je na één ronde ligt?’ Hij zei: ‘nou, ik denk P12. Ik denk dat zes auto’s in één ronde moet lukken’. En toen kwam hij als negende door!”

“Hij reed een ongelofelijke race vandaag”, vat Horner de middag in Austin samen. “Vanaf P18 op de soft-band lag hij al negende na één ronde, en een paar ronden later – in ronde vijf – vocht hij al met Bottas.”

Een belangrijk deel van Verstappens tijdwinst zat hem in de strategie en het bandenmanagement van de Nederlander. “We timeden de pitstop precies goed”, legt Horner uit. “Op dat moment dachten we dat het een tweestopper zou gaan worden. Tegen al onze simulaties in kon hij de supersofts aan het werk houden. Ineens vocht hij voor de leiding en ging hij wiel aan wiel met Lewis. Een droommiddag voor hem!”

De dag verliep niet helemaal vlekkeloos voor Red Bull: Ricciardo moest zijn auto al in de openingsfase langs de kant parkeren. “We leven allemaal mee met Daniel”, aldus Horner. “Het is zo frustrerend voor hem, we willen dat hij zijn Red Bull-periode goed afsluit. We hadden beide auto’s op het podium moeten hebben hier.”

Lees meer over

Horner Verstappen