Waar Red Bull-adviseur Helmut Marko openlijk kritiek uit op de prestaties van Sergio Pérez in de afgelopen races, neemt teambaas Christian Horner het op voor de Mexicaan.

Pérez kreeg de afgelopen twee races de volle laag van Red Bull-adviseur Helmut Marko. In Frankrijk vroeg Marko zich af of Pérez zaterdagavond aan de tequila had gezeten nadat hij bij het eindigen van de virtuele safetycar-fase George Russell er makkelijk voorbij liet. In Hongarije vielen de prestaties van de Mexicaan, die tot en met 2024 bij Red Bull zit, opnieuw tegen.

Opnieuw kon Marko het dan ook niet laten om kritiek te uiten. “De zomervakantie is nog niet begonnen, maar Pérez lijkt al wel in de vakantiestand te staan”, mopperde Marko, die vindt dat Pérez ’te ver achter Max Verstappen’ zit. Het is volgens Marko bovendien ’tijd om eens om de tafel te gaan en met elkaar te spreken’.

Lees ook: Marko weer niet blij met Pérez: ‘Staat al in de vakantiestand en zit te ver achter Verstappen’

Kortom, geen malse kritiek van de toch al altijd uitgesproken Marko. Pérez kan echter rekenen op steun van teambaas Christian Horner. “Ik grapte onlangs tegen Helmut dat Checo al op vakantie is en dat heeft hij tegen jullie gezegd!”, lacht Horner bij Sky Sports F1.

Horner looft Pérez juist, die als vijfde over de streep kwam na een moeizaam weekend op de Hungaroring. Volgens de Brit zat er wel meer in voor Pérez als er in de slotfase van de race geen virtuele safetycar was geweest. “Zonder die virtuele safetycar had hij voor een podiumplek gestreden. Hij naderde zeer snel”, weet hij zeker.

Toch ziet Horner dat Pérez beter kan en moet. “Ik denk dat hij na een reset in de zomerstop sterker terug zal keren vanaf Spa-Francorchamps”, stelt hij. Daarvoor moet Pérez wel met het team kijken naar ‘wat er niet zo goed ging voor hem in de afgelopen races’, aldus Horner.