*

Horner: ‘Niveau Renault onacceptabel’

Daan de Geus

Daan de Geus

23 juni 2014 12:40

Horner: ‘Niveau Renault onacceptabel’
Racepictures

Onacceptabel. Zo omschrijft Red Bull-teambaas Christian Horner de performance en betrouwbaarheid van de Renault-motoren die achterin de Red Bulls liggen.

“De situatie waar we nu met Renault in zitten, is frustrerend”, verzucht Horner in gesprek met Autosport. “We hebben al onze titels en races samen met Renault gewonnen, maar op het moment gaat het niet goed en er lijkt ook geen verbetering in te zitten”, moppert de Brit.

“Er moet echter wel echt wat veranderen”, beklemtoont Horner. “Renault moet dingen gaan veranderen, want zo kan het niet verder. Dit is niet goed voor Renault en niet goed voor Red Bull.”

Ondanks zijn klachten herhaalt Horner dat er ‘volgend jaar geen andere motor achterin zal liggen’, al is de tijdsbepaling daarbij misschien wel het belangrijkste aan die uitspraak, gezien geruchten over een eigen motorproject van Red Bull voor op zijn vroegst 2016.

Voor de rest van 2014 en vervolgens 2015 moeten Red Bull en Renault het in ieder geval nog samen én met elkaar doen, weet Horner. “We moeten samenwerken om weer competitief te worden en terug te keren aan de kop van het veld”, zegt hij dan ook.

Gevraagd door Autosport waar hij op aanstuurt met zijn uitspraak dat ‘Renault moet veranderen’, houdt Horner het er (wederom) bij dat er ‘iets anders moet, omdat het op het moment gewoon niet werkt’.

“Wat ze moeten veranderen, is niet aan ons om te bepalen. Dat is Renaults verantwoordelijkheid. Wij zijn uiteindelijk ook maar gewoon de eindgebruiker van een product dat op het moment – frustrerend genoeg – niet goed genoeg functioneert.”

Renault
Namens Renault vertelt managing director Rob White aan Autosport dat de Franse motorleverancier ‘de gevoelens van Horner en Red Bull deelt’. “Het frustreert ons ook dat het niet lukt om het maximale uit de auto en motor te halen.”

“We hebben begrip voor het standpunt van Horner”, vervolgt hij. “We doen er alles aan om zo snel mogelijk voor verbetering te zorgen, en ik denk ook dat er al positieve signalen en aanknopingspunten zijn. Verder weten we bovendien wat van ons wordt verwacht”, aldus White.

Lees meer over

Horner Red Bull Renault