Red Bull overweegt om zelf een Formule 1-motor te gaan bouwen als de huidige Renault-krachtbron in de komende races niet beter gaat presteren.

Dat Mercedes een sterkere turbomotor heeft gebouwd dan Renault of Ferrari, lijdt na de eerste races van 2014 geen twijfel. Niet alleen Mercedes zelf, ook de klantenteams van Williams en Force India doen het uitstekend. Aangezien de ontwikkeling van de motoren uit kostenoverwegingen beperkt is, vrezen ze bij Red Bull met een Renault-motor de komende jaren structureel achter Mercedes te moeten aanrijden. Vandaar dat het kampioensteam van de afgelopen vier jaar serieus nadenkt om een eigen motor te gaan bouwen.

Een switch naar Mercedes of Ferrari is geen alternatief. Die zullen geen team van motoren voorzien dat de potentie heeft om het fabrieksteam te verslaan. Honda keert weliswaar terug in de Formule 1, maar het Japanse merk verbindt zich nadrukkelijk met McLaren. Zowel Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz als Helmut Marko lieten in Oostenrijkse media doorschemeren dat de GP van Oostenrijk een sleutelwedstrijd was voor Renault qua motorperformance. Mocht Red Bull zijn eigen motor bouwen, dan zal die op zijn vroegst in 2016 worden ingezet. Het ligt voor de hand dat sponsor Infiniti dan naamgever zal worden.