Red Bull-teambaas Christian Horner is het oneens met de ‘zeer zware’ straf die Sergio Pérez heeft gekregen waardoor hij niet vanaf de vierde, maar de dertiende plek aan de sprintrace moet beginnen.

Pérez bereikte vrijdag Q3 op de Red Bull Ring, maar had daar wel wat geluk aan zijn zijde. Hij had in Q2 namelijk een rondetijd genoteerd die goed genoeg was voor Q3, maar hij ging in die ronde over de track limits in bocht 8. De stewards merkten dat te laat op waardoor Pérez zich pas na de kwalificatie bij de stewards moest melden.

Lees ook: Pérez verliest vierde startplek: FIA schrapt rondetijden Q3 na track limits

Zij besloten vervolgens om al zijn rondetijden van Q3 af te nemen, net als de rondetijd die hem een plek in Q3 opleverde. Zo zal hij niet als vierde, maar als dertiende aan de sprintrace in Spielberg beginnen.

Daar baalt Pérez van. “Het is teleurstellend om de vierde plek te verliezen, de track limits zijn erg streng dit seizoen, maar het is frustrerend dat mijn team niet tijdens Q2 te horen kreeg dat mijn rondetijd afgepakt was”, zegt Pérez. Hij hoopt in de sprintrace plaatsen goed te maken. “We zullen hard pushen om vooruitgang te boeken voor een goede positie voor zondag”, aldus de Mexicaan.

Lees ook: ‘Slechte beurt Oranje-legioen, voetbalgedrag hoort niet bij de F1’

Red Bull-teambaas Christian Horner begrijpt de straf voor Pérez niet. “Voor ons voelt het als een zeer zware straf voor Checo, dat had al vóór Q3 afgehandeld moeten worden zodat we ons konden verbeteren. Hij zal zijn best doen vanaf de dertiende plek om ons in een betere positie te krijgen voor de race van zondag”, aldus de Brit.