Red Bulls teambaas Christian Horner vindt het nog te vroeg om te oordelen over de prestaties van het Toro Rosso-duo. Zo wordt Jean-Eric Vergne na zijn goede prestaties in Monaco en Canada niet gelijk de eerste keus bij Red Bull als Mark Webber vertrekt.

“Vergne reed sterk in Canada”, blikt Horner terug. “Zowel in de race als in de kwalificatie heeft hij goede dingen laten zien. Het is alleen nog te vroeg om te oordelen of hij of Daniel Ricciardo het meest geschikt is om in een Red Bull-auto te rijden.”

Horner vervolgt: “Het zijn beide hele goede coureurs. Ze hebben allebei al een aantal keren dit jaar laten zien dat ze een heel weekend goed kunnen presteren. Over alle weekenden genomen zijn ze zo goed als gelijk. We volgen beide coureurs op de voet en werken ook goed met ze samen. Het is goed om te zien dat ze zoveel vooruitgang boeken.”

Het is echter nog maar de vraag of Ricciardo of Vergne in 2014 wel bij Red Bull in kan stappen. Zo is het nog niet zeker dat Webber vertrekt. In de zomerstop gaat de Australiër met zijn team in onderhandeling over het volgend jaar. Mocht Webber dan toch vertrekken, kan het best zijn dat er iemand anders aangetrokken wordt voor het tweede stoeltje bij Red Bull. Onder andere Kimi Räikkönen is al genoemd als eventuele opvolger van de Australiër.