*

Horner: ‘Pas in Singapore weer kans op zege’

Daan de Geus

Daan de Geus

17 augustus 2014 11:20

Horner: ‘Pas in Singapore weer kans op zege’
Sutton Images

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat zijn team pas in Singapore weer kans heeft voor de zege te gaan. De twee races daarvoor, in België en Italië, draaien volgens hem om schadebeperking.

Red Bull heeft dit jaar in elf Grands Prix tijd twee races gewonnen, maar maakt de komende twee Grand Prix-weekends geen kans om daar een derde overwinning aan toe te voegen, denkt teambaas Christian Horner.

“Je weet het natuurlijk nooit: misschien regent het wel enorm in Spa en hebben ze ineens extra bochten gelegd op het circuit van Monza, maar realistisch gezien is Singapore pas onze volgende uitgelezen kans om goed te presteren”, verklaart hij tegenover Autosport.

“De wedstrijden in België en Italië zullen vermoedelijk echter om schadebeperking draaien”, verwacht de teambaas van het team dat het op die snelle circuits waarschijnlijk zwaar gaat krijgen vanwege de relatief zwakke Renault-motor die achterin haar bolides ligt.

Wat verder meespeelt, weet Horner, is dat de Mercedes-teams op die hoge snelheidsbanen juist goed zullen presteren: “Mercedes zal er uiteraard sterk zijn, maar ik ga er ook vanuit dat Williams en McLaren competitief zullen zijn en Force India zich weer aan het front meldt.”

“De komende twee races gaat het er voor ons dus om dat we er simpelweg uit halen wat erin zit, waarna we voor de reeks overzeese Grands Prix weer ambitieus kunnen zijn en weer kunnen proberen voor topresultaten te gaan.”

Foto: vorig jaar schitterde en won Red Bull in Singapore. Is dat dit jaar weer mogelijk?