Christian Horner is blij dat Mark Webber zondag het beste uit zijn achttiende startplaats heeft gemaakt. Webber was een van de uitblinkers in Sjanghai. Uiteindelijk finishte hij maar zeven seconden achter racewinnaar Lewis Hamilton op de derde plaats.

De Australiër kent vooralsnog geen goede seizoensstart. In Melbourne was hij niet vooruit te branden en eindigde hij als vijfde, vervolgens reed hij in Maleisië naar de vierde plaats. In Sjanghai was de eerste podiumplaats dan eindelijk een feit.

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is blij met de fenomenale inhaalrace van Webber. Horner stelt dat het heel goed is voor het zelfvertrouwen van de Australische nummer drie van 2010. “Dit goede resultaat is geweldig voor zijn zelfvertrouwen. Zeker omdat hij zo fantastisch reed”, aldus Horner. “Hij had het zwaar in de kwalificatie, maar liet zijn hoofd niet zakken, bleef geconcentreerd en reed een geweldige race.”

Volgens Horner dankt Webber zijn inhaalrace aan de nieuwe reglementen, waarin vooral de Pirelli’s Webber goed op weg hielpen. De meeste coureurs reden in de slotfase op de harde band, terwijl Webber er in het begin al mee reed. Gevolg was dat hij in de laatste ronden nog de nodige plaatsen kon opschuiven.

“Het nieuwe reglement pakte fantastisch uit voor Mark”, meent Horner. “Hij flikte dat vorige week al bijna in Maleisië en nu kwam hij van nog verder terug toch nog op het podium in China. In de openingsfase racete hij met Lotus, en in de slotfase met McLaren. In de eerste stint werd hij zelfs nog ingehaald door Kamui Kobayashi.”

“Zijn strategie was dus uitstekend. Hij reed sterk, zat op een ander schema dan andere coureurs en had drie verse setjes banden tot zijn beschikking. Vorig jaar had je maar een mogelijkheid omdat je de meeste races maar een keer hoefde te stoppen, nu zijn er meer scenario’s.”