*

Horner: ‘Red Bull niet van zins Sainz te laten gaan’

Daan de Geus

Daan de Geus

20 april 2017 08:02

Horner: ‘Red Bull niet van zins Sainz te laten gaan’
Racepictures

Red Bull is niet van plan Carlos Sainz te laten gaan. De Spaanse jongeling die voor opleidingsteam Toro Rosso rijdt, wordt hoog aangeslagen door Red Bull.

Dat maakt Christian Horner, de teambaas van topteam Red Bull Racing, duidelijk ten overstaan van het Spaanse Movistar. “Carlos is jong en we schatten hem hoog in, dus we willen hem niet laten gaan.”

Sainz staat daarbij, zoals hij zelf ook al heeft aangegeven, onder contract bij Red Bull, dat opties op hem heeft voor de toekomst. “Wij hebben hem ook naar de Formule 1 gebracht en in hem geïnvesteerd”, noemt Horner nog een reden om Sainz niet zomaar te laten vertrekken als er iemand voor hem aanklopt.

Volgens Horner ontwikkelt Sainz zich verder goed en beschikt hij bij Toro Rosso over een auto waarmee hij goed kan presteren. Dat laatste is ook waarom teams als Renault en Ferrari vorig jaar interesse in hem toonden, maar Horner benadrukt dat ‘Red Bull geen van haar coureurs wil laten gaan’.

Ricciardo
De Brit doelt daarmee ook gelijk op Daniel Ricciardo, de Red Bull-coureur die volgens geruchten in de Italiaanse pers eveneens wordt begeerd door Ferrari. Horner kan daar echter kort over zijn: “In Italië zingen altijd geruchten rond.”

Ricciardo staat, voor zover bekend, nog tot en met 2018 onder contract bij Red Bull. Zijn Nederlandse teamgenoot Max Verstappen tot en met 2019. Dat is ook waarom Sainz ogenschijnlijk niet op promotie naar Red Bull Racing hoeft te rekenen.

Rijdersmarkt
Sainz erkende dat zelf vorig jaar ook al, vlak nadat zijn contract werd verlengd. Begin dit jaar benadrukte hij in te zien dat hij moet presteren met oog op de rijdersmarkt.

Mogelijk komen elders immers wel plekjes vrij, en wie weet wat er mogelijk is als er een stoelendans begint. Ondanks de uitspraken van Horner is het daarbij ook wel bekend dat een contract geen garanties biedt in de Formule 1.

Sainz heeft zijn blik behalve op het circuit ook op de rijdersmarkt gericht.