Carlos Sainz heeft aan Red Bull laten weten in 2018 in te willen stappen bij een topteam. Volgend seizoen begint Sainz alweer aan zijn derde jaar bij Red Bull-opleidingsteam Toro Rosso, en na drie jaar vindt de Spanjaard het tijd voor een stap hogerop.

Zowel Daniel Ricciardo als Max Verstappen hebben nog een contract bij Red Bull tot het einde van 2018, waardoor Carlos Sainz zich in een lastige situatie bevindt. Onlangs werd duidelijk dat Renault informeert naar zijn diensten. De gelederen binnen Red Bull hebben echter aangegeven dat van een overstap geen sprake zal zijn.

“Ik denk dat Red Bull weet dat 2017 een moeilijk jaar voor me wordt”, aldus Sainz. “Het wordt mijn derde jaar bij Toro Rosso. Als de mogelijkheid zich voordoet ben ik er klaar voor om de stap te wagen naar Red Bull of elk ander team. Ik ben er dus van overtuigd dat Red Bull weet dat in in 2018 bij een topteam wil rijden. Ik denk dat ze weten dat ik daar klaar voor ben.”

Sainz mag dan wel graag de overstap naar een topteam maken, de Spanjaard beschikt vooralsnog over een doorlopend contract bij Red Bull. Het team heeft een optie om zijn contract te verlengen tot 2020. “Ik heb een contract met Red Bull. Ze hebben de optie om me onder contract te houden voor 2017 al genomen, en ze hebben nog een optie om me hier tot 2019 of 2020 te houden”, verklaart Sainz.

“Die optie kunnen ze nemen. Het maakt dan niet uit of ik voor Red Bull of Toro Rosso zal rijden. Ik heb een gesprek gehad met Dr. Helmut Marko en Red Bull, en ik heb ze laten weten dat ik klaar ben voor een stap hogerop. Ik moet een stap maken in de Formule 1, ik voel dat ik er klaar voor ben. Ze begrijpen het volledig, en ze staan achter me op dat gebied.”