*

Sainz blijft kalm maar bevestigt ‘interesse’ van Renault

Daan de Geus

Daan de Geus

29 september 2016 07:20

Sainz blijft kalm maar bevestigt ‘interesse’ van Renault
Racepictures

Carlos Sainz staat voor 2017 onder contract bij Red Bull, dat hem bij Toro Rosso stalt, maar de geruchten over een overstap naar Renault blijven rondzingen. Sainz blijft er kalm onder.

Renault zou interesse hebben in de diensten van Sainz, waarbij er volgens de geruchtenmolen tussen Renault en Red Bull gesproken zou worden over een soort huurconstructie. Naar verluidt mogelijk met korting op de Renault-motoren die zowel Red Bull als haar opleidingsteam Toro Rosso in 2017 gebruiken.

Toro Rosso-teambaas Franz Tost verklaarde enkele dagen geleden dat hij het zeer onwaarschijnlijk acht dat Red Bull Sainz laat gaan en de coureur zelf beaamt dat, al erkent hij wel dat er iets speelt.

“Ik weet min of meer wat er speelt, maar ken niet alle details”, vertelt Sainz. “Er is interesse en er is ook contact geweest. Voor mij is het natuurlijk een eer dat een fabrieksteam wil weten wat mijn contractuele situatie is en dat ze zouden willen dat ik ze help hun auto te ontwikkelen en een basis te leggen voor de toekomst.”

Aan de andere kant, zo weet Sainz, is hij als Red Bull-protegé met een 2017-contract op zak niet vrij om te gaan en staan waar hij wil. “Red Bull begeleidt me natuurlijk bij mijn loopbaan en hebben voor vijf jaar racen in de opstapklassen voor me betaald, dat is miljoenen euro’s. Ik snap het perfect dat ze me niet zomaar willen laten gaan, zeker niet net nu ik op mijn top zit.”

Formula One World Championship 2016, Round 15, Singapore Grand Prix, Singapore, Singapore, Thursday 15 September 2016 - Carlos Sainz Jr (ESP) Scuderia Toro Rosso.

Sainz laat zich niet afleiden door geruchten over een overstap naar Renault.

Sainz laat zich verder niet door de geruchten afleiden en bemoeit zich niet te veel met wat achter de schermen speelt. “Omdat ik me op de rest van het seizoen concentreer, met nog zes zware en belangrijke races voor de boeg.”

“Het is verder wel belangrijk te weten wat er speelt, maar het is eigenlijk meer het werk van Helmut Marko en mijn management om dit soort zaken uit te zoeken. Het is als Toro Rosso-coureur lastig om elders te kijken, maar de situatie is dat ik andere mogelijkheden heb en daar ben ik trots op en blij om.”

Wat Sainz echter met klem stelt, is dat zijn ‘einddoel’ blijft om in 2018 om de titel te vechten. “En hopelijk is dat dan met Red Bull. Dat is het enige wat ik eigenlijk echt voor elkaar wil krijgen en ik zoek de kortste weg om op dat punt te komen.”