Red Bull-teambaas Christian Horner lijkt er niet op te rekenen dat zijn team het dominante Mercedes in Monaco kan verslaan, ook al denkt Ferrari-coureur Fernando Alonso juist dat Red Bull er een goede kans heeft om dat te doen.

Net als Red Bull-coureur Sebastian Vettel denkt Alonso – nota bene coureur van het rivaliserende Ferrari – dat de race in Monaco kansen biedt voor Horners formatie: “Ik denk dat Monaco één van de weinige circuits is waarop met name Red Bull er toe in staat zal zijn om Mercedes te bedreigen”, stelt de Spanjaard in gesprek met Autosport.

“Red Bull verliest op het moment telkens veel tijd op de rechte stukken, maar in Monaco heb je die niet echt. Daar staat tegenover dat Red Bull in de bochten (die er in Monaco ten overvloede zijn, red.) echt enorm snel is”, haalt Alonso aan.

Horner
Ondanks het vertrouwen van zijn eigen coureur Vettel en het steuntje in de rug van Alonso, denkt Red Bull-teambaas Horner niet dat zijn renstal in het prinsdom voor een verrassing kan zorgen. “Mercedes is er de laatste jaren immers telkens sterk geweest en hun coureurs blinken altijd uit in Monaco, dus op papier blijft Mercedes gewoon de favoriet”, zo geeft hij aan.

Wel moet Horner erkennen dat ‘het natuurlijk wel Monaco blijft en er dus van alles kan gebeuren’, maar zich vooraf rijk rekenen doet hij niet, net zoals Alonso op zijn beurt ook realistisch blijft wat zijn eigen kansen betreft: “We moeten ambitieus zijn en het hoogste nastreven, maar dat betekent voor Monaco – en de race daarna in Canada – vooral dat we vooruitgang moeten zien te boeken.”

“We blijven zoals altijd vechten voor wat we waard zijn, maar we hebben een goed weekend nodig als we een mooi aantal punten aan de race willen overhouden”, realiseert de Ferrari-coureur zich.