*

Horner rolt van ene euforie in de andere: ‘Zo blij voor Max dat hij ‘m gepakt heeft’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

3 augustus 2019 17:14

Horner rolt van ene euforie in de andere: ‘Zo blij voor Max dat hij ‘m gepakt heeft’

Beter laat dan ooit, was de eerste radioboodschap die Max Verstappen te horen kreeg toen de Nederlander zijn eerste pole position in de knip had. Na zeven overwinningen zonder pole werd het wel tijd, vond ook Red Bull-teambaas Christian Horner. 

“Het is pas zaterdag maar voor Max om die pole te scoren, dat is echt fantastisch voor hem. Het was een fantastische ronde”, jubelde Horner bij Sky Sports. “Ik hoopte dat die eerste ronde in Q3 genoeg zou zijn, dat de baan niet sneller zou worden.”

Lees ook: Kwalificatie: Max Verstappen schrijft geschiedenis met eerste poleposition

Max Verstappen verbeterde zich in zijn ultieme ronde met ruim drie tienden van een seconde en dat was nodig ook: “Bottas kwam dichter en dichter in de buurt (en bleef op 18 duizendsten steken, red.). Het kwam uiteindelijk neer op de laatste paar bochten maar hij flikte het ‘m. Ik ben zo blij voor hem.”

‘Het gaat echt fantastisch sinds Oostenrijk’
Alle lofuitingen gaan in de richting van Verstappen, logisch ook, maar Honda verdient wat Horner betreft ook een flinke pluim. “Alle credits voor hen ook. Honda heeft ons een motor gegeven waarmee we voor pole konden vechten vandaag. Deze baan ligt ons wel goed, het komt hier minder op vermogen aan. Maar de Honda-motor komt steeds dichter in de buurt van Mercedes en Ferrari. We boeken vooruitgang op alle gebieden, het chassis en de motor. En Max gaf ons geweldige ronden vandaag.”

Lees ook: Verstappen extreem gelukkig met eerste poleposition: ‘Dit voelt heel goed!’

In de studio van Sky Sports viel vervolgens ook nog het K-woord, het kampioenschap. “Daar denken we nog niet aan. Wij hebben een paar mooie weken achter de rug, en deze week was helemaal fantastisch. Nu gaan we proberen om de zomerpauze met een goed resultaat in te gaan”, zegt Horner met reserve. “Maar we hebben gewonnen in Oostenrijk, in Silverstone hadden we tweede moeten worden en toen wonnen we de vorige race ook nog eens. Het gaat fantastisch.”