Red Bull-teambaas Christain Horner staat volledig achter de beslissing om Mark Webber op te dragen niet de strijd aan te gaan met Sebastian Vettel in de slotfase van de Britse Grand Prix.

Na de race maakte Horner duidelijk dat hij niet blij was dat de Australiër instructies van zijn engineer had genegeerd. Aan het eind greep hij persoonlijk in en zei tegen Webber dat hij op afstand moest blijven.

“Op ongeveer vier ronden voor het einde vonden we dat het ver genoeg was gegaan”, aldus Horner. “Vanuit het perspectief van het team stonden er veel punten op het spel. Er was geen reden om risico’s te nemen. Dus besloten we te consolideren.”

“Het team staat voorop en niemand is belangrijker dan het team”, vervolgt Horner. “Ik kan Marks frustraties begrijpen, maar als de situatie omgekeerd was, hadden we exact hetzelfde gedaan.”

Horner benadrukt dat voor Red Bull het constructeurskampioenschap net zo belangrijk is als de rijderstitel. “Door ze te laten vechten hadden we 33 punten kunnen verliezen”, stelt hij. “Het is mijn verantwoordelijkheid om als team maximaal te presteren. En in dat opzicht was dit absoluut de juiste beslissing.”

Volgens Horner heeft Webber wel degelijk de kans gekregen om Vettel te verslaan. “Bij de eerste twee stops haalden we hem als eerste binnen. Bij de start lieten we ze hun gang gaan. Maar er komt een punt in de race dat het dom zou zijn het gevaar te lopen met z’n tweeën in de muur te belanden.”