*

Horner verwacht ‘ironisch’ spannend gevecht in 2020: ‘Alles verandert weer in 2021’

Laurens Stade

Laurens Stade

11 november 2019 15:05

Horner verwacht ‘ironisch’ spannend gevecht in 2020: ‘Alles verandert weer in 2021’
Motorsport Images

Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat de Formule 1 in 2020 het spannendste gevecht van het hybride tijdperk zal zien, maar noemt dat ‘ironisch’ omdat de nieuwe regels vanaf 2021 dit zouden kunnen ‘verpesten’. 

Sinds de introductie van de hybride V6-turbomotoren in 2014 is Mercedes ongeslagen als het gaat om kampioenschappen. Horner verwacht dat in 2020 het spannendste gevecht zal plaatsvinden van het hybride tijdperk, mede dankzij de verbeterde Honda-motor en de verbeteringen van Ferrari. Hij vreest tegelijkertijd ook dat dit van korte duur zal zijn omdat het gevecht door de nieuwe regels, die vanaf 2021 van kracht gaan, ‘verpest’ kan worden.

”Mercedes heeft een dominante periode gehad”, zegt Horner tegen Autosport. ”Zij zijn de maatstaf en het voelt alsof de grid een beetje bij elkaar komt. Meestal spreiden reglementsveranderingen het veld uit elkaar. Het is ironisch dat we in 2020 misschien wel het spannendste jaar hebben, met een gevecht tussen de drie topteams, voordat alles verandert in 2021”, aldus Horner.

Lees ook: Red Bull: ‘2020 zou best wel eens duurste jaar ooit kunnen worden’

Overgangsjaar
Red Bull pakte met Max Verstappen in Oostenrijk en Duitsland de zege, maar sindsdien moet het team genoegen nemen met podiums. Horner zegt dat het team desondanks dit seizoen met een ‘goed momentum’ eindigt en dat ze dit gedurende de winter moeten volhouden. ”Dit jaar zou altijd al een overgangsjaar worden met een nieuwe motorleverancier. Alle lof voor Honda, want zij hebben goede vooruitgang geboekt. We hebben het hele jaar door goede vooruitgang geboekt. We hebben een aantal overwinningen en polepositions behaald, hoewel we slechts één keer vanaf pole startten, en we zijn dit jaar kanshebber geweest om een aantal races te winnen”, aldus Horner.

”In Monaco waren we erg competitief en ook in Hongarije waren we in staat om de race te winnen. In Amerika zijn we weer zo competitief geweest”, voegt de Red Bull-teambaas toe. ”We zijn dus op de goede weg. Het is belangrijk dat we het momentum behouden gedurende de winter tot aan het begin van volgend jaar.”

Lees ook: Horner: ‘Albon blijft indruk maken, maar hebben geen haast met keuze voor 2020’

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Horner Red Bull