*

Red Bull: ‘2020 zou wel eens duurste jaar ooit kunnen worden’

Laurens Stade

Laurens Stade

8 november 2019 11:15

Red Bull: ‘2020 zou wel eens duurste jaar ooit kunnen worden’
Motorsport Images

Red Bull verwacht dat 2020 het duurste jaar ooit zou kunnen worden voor het team. Red Bull-teambaas Christian Horner had liever gezien dat het budgetplafond eerst ingevoerd zou worden en dat de nieuwe regels pas een jaar daarna geïntroduceerd zouden worden. 

Vanaf 2021 krijgen de teams te maken met een budgetplafond. De teams mogen dan niet meer uitgeven dan 175 miljoen dollar, maar dat is exclusief het marketingbudget, salarissen van coureurs en de top drie best verdienende werknemers. De topteams met grote budgetten weten dat als ze volgend jaar meer investeren, ze een voorsprong kunnen hebben wanneer de regels daadwerkelijk van kracht gaan.

Lees ook: FIA onthult plannen voor 2021, dit is de nieuwe F1-auto

Red Bull-teambaas Christian Horner gelooft dat er ondanks de windtunnelrestricties genoeg vrijheden zijn voor de teams. ”Je hebt een onbeperkte en ongecontroleerde hoeveelheid geld die je kunt besteden aan onderzoek en ontwikkeling op andere gebieden”, zegt Horner tegen Autosport. ”Ik sta achter wat ik eerder heb gezegd. Het zou beter zijn geweest om eerst het budgetplafond in te voeren en vervolgens de regels een jaar later te introduceren, want dan zou het budgetplafond de hoeveelheid uitgaven hebben beperkt”, aldus de Brit.

Lees ook: Horner: ‘Albon blijft maar indruk maken, maar hebben geen haast met keuze voor 2020’

”Het lijkt erop dat volgend jaar het duurste jaar ooit zal worden voor ons”, voegt Horner toe. De Red Bull-teambaas zegt dat het team nu al een groep heeft gezet op de ontwikkeling voor 2021. ”Nu de regels voor 2021 helder zijn hebben we een geavanceerd team opgezet dat de regels gedetailleerd zal bestuderen. 2020 zal een ongelooflijk duur jaar worden omdat we onder twee verschillende reglementen zullen ontwikkelen en dat voordat de nieuwe financiële beperkingen intreden. Het gaat dus een duur en druk jaar worden, zowel op als naast de baan”, aldus Horner.

Foto: Motorsport Images

 

Lees meer over

Horner Red Bull