Red Bull Racing-teambaas Christian Horner gaat ervan uit dat de RB8 ook in de komende races goed presteert. “Die circuits passen bij de eigenschappen van onze auto.”

Sebastian Vettel pakte gisteren zijn tweede zege van het seizoen en staat nu tweede in het kampioenschap, op 29 punten achterstand van Fernando Alonso. Waar Ferrari zich zorgen maakt over de slotfase van 2012, denkt Red Bull nu aan een opmars.

“De komende circuits passen bij de eigenschappen van onze auto”, meent Horner in Singapore. “We wisten dat we het in België en Monza zwaar zouden krijgen en toch eindigden we in België op de tweede plaats. De twee uitvalbeurten in Monza waren natuurlijk teleurstellend. Nu komen er races aan waar onze auto beter tot zijn recht komt.”

Horner is onder de indruk van McLarens zegereeks. “Ze zijn veel sneller geworden sinds de race in Hockenheim. Hun verbeteringen hebben goed gewerkt. Wij komen nog met wat verbeterde onderdelen en waren dit gehele weekend snel. In elke sessie eindigden we, op de kwalificatie na, bovenaan.”

De teambaas is onder de indruk van Vettel. “Hij is nu een meer ervaren coureur en hij heeft, ondanks kritiek, dit seizoen nooit de strijd opgegeven”, meent Horner. “Toen hij begon aan de race zag ik dat hij geconcentreerder was dan ooit. Vervolgens reed hij een enorm indrukwekkende wedstrijd. Alles is nog mogelijk in het kampioenschap maar het is wel irritant dat Fernando Alonso maar op het podium blijft finishen.”

Ook Mark Webber kan volgens Horner nog kampioen worden. “Absoluut. Je kunt hem en Jenson Button niet afschrijven. Ook Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton niet. Er is nog enorm veel mogelijk met zes races te gaan en nog 150 punten te verdelen.”