Red Bull overweegt toch om Carlos Sainz te laten vertrekken, mits de juiste prijs wordt geboden door één van de rivaliserende teams. 

De geruchten over de toekomst van Sainz gaan alle kanten op, maar het luidst klinkt het over de combinatie van Sainz met Renault. Zo werd gesuggereerd dat de Spanjaard halverwege het seizoen de overstap zou maken en in Hongarije al in het stoeltje van Jolyon Palmer zou zitten, maar dat wordt door alle partijen ontkend.

Palmer zou voor de rest van het seizoen veilig zitten en Sainz ligt vast onder contract bij Toro Rosso. Zoals Christian Horner al eerder zei: “Carlos heeft een contract met Red Bull Racing en dat loopt nog twee jaar door. We schatten hem op flinke waarde in het team en zo’n aanwinst heeft een prijs.”

Helmut Marko gaf eerder al aan Max Verstappen nog voor geen honderd miljoen te laten gaan. Maar voor Sainz ligt de prijs blijkbaar wat lager. “Als iemand een bod doet, zullen we daarover in beraad gaan”, zegt Horner koeltjes tegen Autosport. Maar het moet wel een goed bod zijn: “We hebben veel geïnvesteerd in Carlos door hem vanuit de Formule BMW naar de Formule 1 te halen. Dan geef je hem niet zomaar voor het eerste bod weer weg.” Op dit moment ligt er volgens Horner nog niet zo’n bod op de tafel.

Sainz zelf heeft al aangegeven dat hij heeft geleerd van zijn uitspraken. “We -Helmut Marko, Christian Horner en ik- hebben het erover gehad na de race in Oostenrijk. Er zijn wat dingen uitgelegd en opgehelderd. Ik ben een Red Bull-coureur in het Red Bull-opleidingsprogramma, dus daar blijf ik bij.”

Hét moment om de rijderscarrousel in beweging te zetten komt na de Grand Prix van Hongarije, want dan begint de zomerstop.. In Spa zal duidelijk worden wie het seizoen af kan maken bij zijn huidige team, en wie niet.