Carlos Sainz noemt het ‘onwaarschijnlijk’ dat hij in 2018 nog voor Toro Rosso rijdt, ongeacht of er een plekje vrij is bij het grote Red Bull-team of niet.

Sainz, die er al langer geen geheim van maakt dat hij hogerop wil, herhaalt dat hij het liefst de stap van Red Bulls opleidingsteam naar het grote Red Bull Racing maakt. “Maar als het daar niet van komt, is het onwaarschijnlijk dat ik een vierde jaar voor Toro Rosso zal rijden.”

“Ik zal de deur dan niet dicht doen als er iemand anders aanklopt”, stelt Sainz, die desgevraagd niet in gaat op de vraag hoeveel teams er voor de poort voor hem in de rij staan: “Er zijn natuurlijk geruchten, die heb ik ook gehoord. Het silly season, waarin wordt gespeculeerd over de rijdersmarkt, is altijd leuk, maar het draait voor mij om het racen en daar richt ik me op.”

“Ik moet blijven presteren op de baan, in wat tot nog toe een goed seizoen is. Het is echter ook nog een lang seizoen en het is daarom te vroeg nu al te spreken over wat het wordt als er geen kans voor me is bij Red Bull. Je weet immers nooit wat in de loop van zo’n lang seizoen nog gebeurt, zeker nu we pas aan het negende raceweekend bezig zijn.”

“We zien het dus wel, maar ik ben absoluut klaar voor de volgende stap in mijn loopbaan”, benadrukt de coureur die recentelijk met McLaren en Renault in verband is gebracht.