Carlos Sainz gelooft dat hij niet meer kan doen dan hij al doet om Red Bull er van te overtuigen dat hij promotie van Toro Rosso naar Red Bull Racing verdient.

Sainz maakte vorig jaar al indruk in dienst van Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso en werd begeerd door Renault (en naar verluidt zelfs door Ferrari) maar Red Bull maakte gebruik van een optie in het contract van de Spanjaard om hem bij Toro Rosso te houden.

In de eerste zes races van 2017 heeft Sainz vijf keer gescoord, met een knappe zesde plek in Monaco en zevende plaatsen in China en Spanje als uitschieters. Gevraagd door Motorsport.com of hij nog meer kan doen dan hij nu al doet om Red Bull van zijn talenten te overtuigen, antwoordt hij van niet.

Sainz finishte als zesde in Monaco.

“Ik kan niet meer doen, want meer dan een zesde of zevende plek is gewoon niet realistisch zolang de drie topteams op een circuit als Monaco al twee seconden sneller zijn dan wij, en hun voorsprong op andere banen zelfs nog groter is.”

“Voor ons is een zevende plek als een zege en in Monaco klopten we op P6 zelfs een Mercedes, dus we mogen daar blij mee zijn”, meent hij. “Ikzelf moet gewoon blijven doen wat ik nu doe. Dan zien we wel wat er gebeurt.”

“Ik moet blijven presteren om Red Bull en wie dan ook te laten zien dat ik snel ben en ze op me kunnen rekenen”, aldus Sainz, wiens contract met Red Bull nog enkele jaren verlengd kan worden door de energiedrankfabrikant. Red Bull lijkt ook niet van zins hem ergens anders heen te laten gaan.

Sainz zelf hoopt nog altijd op een toekomst bij Red Bull Racing, maar heeft er geen geheim van gemaakt dat hij in 2018 hoe dan ook de stap naar een topteam wil maken. De coureur uit Madrid heeft van de winter daarom al goed over de rijdersmarkt nagedacht.