Carlos Sainz’ naamt prijkt nog altijd op Renaults verlanglijstje. Dat vertelt Renault-topman Cyril Abiteboul, die ook nog altijd een groot fan is van Esteban Ocon.

Renault heeft Nico Hülkenberg tot en met 2019 onder contract staan, maar de kans dat Jolyon Palmer – die zelfs tijdens dit seizoen al voor zijn zitje moet vrezen – in 2018 nog voor Renault rijdt, lijkt nihil.

Renault hengelde eind 2016 al actief naar andere coureurs – waaronder Sainz – en Abiteboul vertelt nu aan het Spaanse Movistar nog altijd een oogje te hebben op de Toro Rosso-coureur.

“Carlos staat voor de lange termijn onder contract bij Red Bull, maar we spreken geregeld met ze, dus we moeten maar zien. Mocht hij beschikbaar worden, dan hebben we zeker interesse.”

Sainz zelf heeft al herhaaldelijk aangegeven klaar te zijn voor de volgende stap in zijn carrière, nu hij aan zijn derde seizoen bezig is met Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso.

Ocon in duel met Sainz.

Behalve met Renault wordt de Spanjaard ook in verband gebracht met McLaren. Zoals gezegd is het echter Red Bull dat over zijn toekomst beslist en dat is vooralsnog niet van zins hem te laten gaan.

Ocon
Renault lijkt er als team nogal een handje van te hebben verliefd te worden op coureurs die al met een ander team of andere fabrikant getrouwd zijn, zoals ook Esteban Ocon.

Ocon, die eigenlijk deel uitmaakt van Mercedes’ opleidingsprogramma, werd vorig jaar door dat Duitse team als testrijder aan Renault uitgeleend, maar rijdt inmiddels voor Force India.

Ocon werd in 2015 in het Mercedes-programma opgenomen, nadat hij in 2014 nog voor Renault-voorganger Lotus testte, toen Renault nog geen eigen fabrieksteam had.

“Het was een fout dat we niet serieuzer achter Esteban aan zijn gegaan”, wordt Abiteboul door F1i.com geciteerd. “Ik baal er nog steeds van dat hij nu bij de concurrent zit.”