McLaren bevestigt interesse te hebben in Carlos Sainz. Het Britse team hoopt Fernando Alonso aan de boord te kunnen houden, maar mocht hij het team verlaten, zou Sainz een goed alternatief zijn. 

Sainz ligt goed in de markt en wordt getipt voor meerdere teams. De Spanjaard houdt zijn opties nog open, maar de belangstelling lijkt wederzijds te zijn. McLaren-teambaas Eric Boullier bevestigt zijn interesse in de coureur tegenover de Spaanse krant AS. “Ik ken hem en mag hem graag. Op dit moment is iedereen in de paddock een optie, maar we moeten goed de contracten bekijken. Maar als hij vrij is en nog geen stoeltje heeft in 2018 is hij een optie voor ons team.”

Toch ligt de voorkeur van het Britse team nog steeds bij hun huidige coureur, Fernando Alonso. “We hebben een strategie en weten wat we willen: Fernando bij ons houden. We hopen dat hij bij ons blijft om samen met ons kampioen te worden.”

Stoffel Vandoorne zit vooralsnog niet op de schopstoel bij McLaren. “We hebben vertrouwen in Stoffel. Samen met Alonso is hij onze eerste keuze”, verklaart Boullier.

Al langere tijd laat Sainz weten dat hij hogerop wil. Hoewel Max Verstappen en Daniel Ricciardo een doorlopend contract hebben, aast hij nog steeds op een stoeltje bij Red Bull. “Ik wil volgend jaar mee kunnen rijden voor het kampioenschap. Als dit bij Red Bull zou kunnen is dat een bonus”, zei de Spanjaard al eerder tegen Crash.net. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff hebben coureurs binnen het Red Bull-programma daar zelf weinig over te zeggen. “Hij is een Red Bull-coureur en ze willen altijd proberen de goeden te behouden of zijn toekomst te bepalen.”