*

Nieuws

Sainz aast voor 2018 nog steeds op stoeltje bij Red Bull

Chantal Boezaard

Chantal Boezaard

1 jaar geleden

Sainz aast voor 2018 nog steeds op stoeltje bij Red Bull

Carlos Sainz aast voor volgend jaar op promotie. De Spanjaard rijdt nu voor het derde jaar bij Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso, maar zegt klaar te zijn voor de volgende stap.

Sainz heeft een vliegende start gemaakt voor Toro Rosso. Met drie klasseringen in de top-8 is hij degene die het leeuwendeel van de punten voor zijn team heeft binnengesleept. De Spanjaard ligt goed in de markt en wordt getipt als eventuele vervanger van Kimi Räikkönen, wiens contract bij Ferrari afloopt.

Sainz hoopt echter door te kunnen schuiven naar het A-team van Red Bull, hoewel Daniel Ricciardo en Max Verstappen er tot eind 2018 onder contract staan. “Ik wil volgend jaar mee kunnen rijden voor het kampioenschap. Als dit bij Red Bull zou kunnen is dat een bonus”, zegt Sainz tegen Crash.net. “Red Bull weet dit. Ik denk dat als ik goede resultaten blijf leveren deze kans zich vanzelf voordoet.”

Sainz in gesprek met dr Helmut Marko, Mexico. © Sutton Images

Ondertussen blijft de Spanjaard zijn best doen zo veel mogelijk punten te scoren voor zijn huidige team, Toro Rosso, binnen te halen. De renstal staat voor het eerst in elf jaar op een vijfde positie in het constructeurskampioenschap en is vastberaden deze positie vast te houden. “Ons doel is die plaats te behouden”, aldus Sainz. “Persoonlijk wil ik zoveel mogelijk punten pakken, de finish halen en deze lijn vasthouden.”

Tot nu toe is Sainz tevreden over zijn vorm, met de GP van Monaco als voorlopig hoogtepunt. “Dat was een fantastisch weekend.” Op het stratencircuit eindigde Sainz op een zesde plek. “Het was lang niet zo makkelijk als het eruit zag. Doordat het middenveld veel dichter bij elkaar zit dan vorig jaar hebben we soms moeite ons in de top-12 te kwalificeren. Daardoor moeten we van verder komen om toch in die top-10 te eindigen.”

Sainz geeft daarbij ook de eer aan zijn werkgever. “Het team heeft ontzettend veel verbeterd op strategisch gebied. De pitstops zijn beter gepland en daardoor winnen we veel tijd.”