*

Horner ziet Albon en Honda leveren: ‘Doen wat we verwachten’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

1 september 2019 20:04

Horner ziet Albon en Honda leveren: ‘Doen wat we verwachten’
Motorsport Images

Red Bull teambaas Christian Horner is zwaar onder de indruk van zijn nieuwste aanwinst: Alexander Albon. Waar hij ook onder de indruk van is: de Honda-motor: “Honda maakt progressie, zoals we verwachten.”

Lees ook: Leclerc draagt eerste overwinning uit zijn carrière op aan Anthoine Hubert

Midden in de zomerstop kreeg Albon te horen dat hij vanaf de Grand Prix van België in de Red Bull zou zitten, in plaats van Pierre Gasly. Instappen in het midden van het seizoen kan lastig uitpakken, maar Albon bewees het tegendeel. “Alex (Albon, red.) heeft op mij een geweldige indruk achtergelaten”, vertelt Horner aan de media, waaronder FORMULE 1. “Hij geeft goede feedback en zijn pace is ook goed.”

De Thai kon niet beter aan zijn stint bij Red Bull beginnen. “Van P18 naar P5 is een hele goede start”, aldus Horner. “In de race was hij heel volwassen en deed hij geen domme dingen. Hopelijk kan hij in Monza een heel weekend goed presteren”, doelt Horner op de gridpenalty die Albon kreeg in België, waardoor de kwalificatie niet met volle overtuiging werd afgewerkt.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport images.

‘Max had tegen de Mercedessen kunnen vechten’
Horner gaat vervolgens in op de perikelen rond de Honda-motor. “We hebben vrijdag de spec 4 motor getest met Kvyat en wat we zagen was bemoedigend. Honda maakt progressie, zoals we verwachten.” De Spec 4 werd uiteindelijk niet gebruikt in de race. “Beide coureurs reden met de spec 2 motor.”

In de kwalificatie waren er problemen met de motor van Max Verstappen. Zoals de Nederlander gisteren al aangaf kwam dat doordat de motor een hoger vermogen tegenhield. Horner: “Het probleem met Max ontstond doordat de motor erg agressief stond.” Toch is Horner tevreden met de motor en zag hij dat er snelheid was. “Max had tegen de Mercedessen kunnen vechten vandaag.”

Op de vraag of Verstappen in Monza met een nieuwe motor zal verschijnen kon Horner geen sluitend antwoord geven. “Waarschijnlijk rijden we daar met een nieuwe motor, maar we weten het nog niet zeker. We moeten daarover in overleg gaan met Honda.”

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.

Gerelateerd