Red Bull Racing-teambaas Christian Horner staat volledig achter de verwijten die Mark Webber maakte richting Romain Grosjean. Horner vindt dat het aantal incidenten waarbij Grosjean betrokken is onacceptabel.

“Hopelijk kijkt hij na dit incident grondig in de spiegel”, zegt de teambaas. “Anders moet zijn team hem onder controle zien te krijgen. Grosjean kan de klus aan want het is absoluut een snelle coureur. Het aantal incidenten waarbij hij betrokken is, is echter onacceptabel.”

De Fransman schiet ook zichzelf in de voet door zijn roekeloze gedrag, zo betoogt Horner. “Hij moet met zichzelf om tafel gaan zitten en als hij dat niet doet moet Lotus grondig met hem gaan praten. Hij is een gevaar voor anderen en loopt veel puntenfinishes mis voor zijn team. Om het maar niet te hebben over de coureurs wiens races hij heeft verpest.”

Zondag tikte Grosjean in de tweede bocht Red Bull-coureur Webber aan. De Australiër reed derde en kon achteraan aansluiten. Grosjean kreeg een stop-and-go-straf van tien seconden. Na afloop zei Webber dat ‘die idioot weer heeft toegeslagen’, en dat het rijgedrag van Grosjean gênant is.

Horner vindt niet dat Webber te ver is gegaan in zijn uitspraken. “Hij heeft groot gelijk. Grosjean schatte de situatie compleet verkeerd in. Het belangrijkste van een fout maken is ervan leren. Dit incident was een herhaling van eerdere ongelukken en kostte Mark veel punten, wat in België al het geval was voor Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Ik vind het erg zorgelijk dat Grosjean er niets van lijkt te leren.”