HRT heeft reden om te lachen, nadat het er in de kwalificatie voor de Grand Prix van Europa in is geslaagd de beide Marussia’s achter zich te houden.

Een kanttekening daarbij is natuurlijk wel dat Marussia’s Timo Glock wegens ziekte niet in actie kwam, maar toch: het doet Pedro de la Rosa en Narain Karthikeyan goed dat ze erin zijn geslaagd om HRT voor eigen publiek van de achterste startrij af te houden.

“Dit was een hele goede kwalificatie voor ons”, zegt De la Rosa zelfs. “Ik ben erg blij dat we voor onze directe rivalen geëindigd zijn, want dat had ik niet verwacht. Daarnaast ben ik mijn team dankbaar dat ze mijn auto volledig hebben weten te repareren na mijn crash van gisteren”, zo prijst de Spanjaard zijn monteurs.

“We moeten natuurlijk nog maar afwachten wat de race van morgen ons gaat brengen, maar we doen altijd onze uiterste best om onze fans trots te maken en dat zal morgen – voor de ogen van ons eigen publiek – uiteraard niet anders zijn.”

Teamgenoot Karthikeyan werd voor de achtste keer op rij door De la Rosa verslagen in de kwalificatie maar de coureur uit India zegt toch tevreden te zijn dat hij ‘gelijkwaardige rondetijden’ heeft weten neer te zetten, ook al bedraagt het gat 0.350 seconden.

Ook Karthikeyan staat desondanks voor de Marussia’s op de grid – hetgeen ‘erg belangrijk is’, zo vertelt hij – en hij hoopt dit nu vol te houden: “Ik ben dan vol vertrouwen voor de race van morgen en denk dat we een goed resultaat kunnen behalen”, zegt Karthikeyan.