HRT hoopt zich op tijd te verbeteren om komend weekend in Maleisië beter voor de dag te komen dan in Australië, waar het zich niet wist te kwalificeren.

 

Volgens coureur Pedro de la Rosa zijn er twee dingen waar dan met name aan gewerkt worden: “De stuurbekrachtiging en DRS“, stelt hij. “Dat moeten we echt op orde zien te krijgen, terwijl we er daarnaast ook voor moeten zorgen dat we in Maleisië meer kilometers kunnen maken, zodat we onze auto beter leren begrijpen.”

 

“Als dat ons lukt, dan gaan we een goed weekend tegemoet”, zegt de Spanjaard, die erkent dat het circuit van Sepang niet de ideale plaats is om even lekker op gang te komen: “Zowel voor coureurs als voor de bolides is Sepang de meest veeleisende baan op de kalender, want het is een technisch uitdagende baan en het is er daarnaast heel heet en vochtig.”

 

Teamgenoot Narain Karthikeyan onderschrijft dat het belangrijk is voor HRT om veel kilometers te maken tijdens het tweede raceweekend van het jaar. “We moeten zoveel mogelijk rijden tijdens de vrije trainingen, zodat we alles op tijd in orde hebben voor de kwalificatie en de race.”

 

“Het weekend in Australië was erg zwaar voor ons, maar het team werkt keihard”, vervolgt de coureur uit India. “We proberen de betrouwbaarheidsproblemen van de auto op te lossen en ik ben er zeker van dat het straks beter gaat. Het doel voor komend weekend is dan ook om ons te kwalificeren voor de race en deze vervolgens uit te rijden.”