Het einde nadert voor HRT, maar het Spaanse team weigert zich daarbij neer te leggen. Het is vastbesloten nog iets te maken van het laatste weekend.

Eigenaar Thesan Capital zette HRT afgelopen maand in de etalage. De kans dat er een koper wordt gevonden voor het achterhoedeteam lijkt miniem. Een groot deel van het personeel heeft naar verluidt al een ontslagbrief ontvangen.

Dit seizoen maakt HRT echter nog gewoon af, al bleef de actie op de baan vandaag beperkt. Het team ontkent dat er sprake is van een tekort aan onderdelen.

“We hadden al snel een goede afstelling te pakken”, verklaart Pedro de la Rosa na dertig ronden te hebben gereden. “Toch had ik liever wat meer kilometers gemaakt en lange runs gesimuleerd. Het positieve is dat de auto in orde is en ik weet zeker dat we ons morgen kunnen verbeteren.” 

Narain Karthikeyan moest het doen met 28 ronden en de laatste plaats. “Het was een moeizame dag”, zegt hij. “Ik kon niet veel ronden rijden en kreeg niet het maximale uit de zachte banden door verkeer. Maar de balans is goed en het ging wel steeds iets beter.”