HRT-coureurs Pedro de la Rosa en Narain Karthikeyan hebben allebei het gevoel het meeste uit de donderdagtrainingen gehaald te hebben, ondanks dat ze niet zoveel hebben kunnen rijden als ze hadden gewild.

Karthikeyan reed een totaal van 36 ronden, waarvan 26 in de ochtendtraining. De la Rosa kwam in de ochtend slechts tot negen rondjes, waarna hij er in de middag twaalf wist af te leggen.

“Ik heb vandaag eigenlijk maar twee stints kunnen rijden, waar we er vier hadden ingepland”, zegt De la Rosa. “In de ochtend moest ik een stint afbreken omdat de tunnel ineens vol rook hing, terwijl de regen in de middag voor oponthoud zorgde.”

“Ik had graag meer ronden gereden, aangezien het op Monaco altijd het beste is om gewoon zo veel mogelijk te rijden, maar gezien de omstandigheden was het toch nog wel een productieve dag”, stelt de Spanjaard. “We hebben in de middagtraining namelijk nog aardig wat veranderingen kunnen doorvoeren, hetgeen ons volgens mij aardig wat vooruitgang heeft opgeleverd.”

“Voor zaterdag is het doel nu om hiermee verder te gaan en nog wat meer progressie te boeken, zodat we ons hopelijk wat verder vooraan kunnen kwalificeren dan normaal gesproken het geval is”, aldus De la Rosa.

Ook Karthikeyan baalt van het gebrek aan tijd om echt te rijden, maar ook hij kijkt met een positief gevoel vooruit naar zaterdag. “Het ziet er veelbelovend uit voor ons”, stelt hij zelfs. “Als het overmorgen droog is, kunnen we denk ik een goed resultaat behalen.”