HRT hoopt het seizoen op een positieve noot te kunnen afsluiten. De Braziliaanse Grand Prix vormt mogelijk niet alleen het slotakkoord van dit seizoen, maar van het hele bestaan van het team.

Eigenaar Thesan Capital heeft HRT te koop gezet en als deze maand geen koper wordt gevonden, is het afgelopen met de goede bedoelingen van de Spaanse renstal. Teambaas Luis Pérez-Sala houdt de moed erin.

“Na een van de modernste circuits gaan we nu naar een circuit met veel historie”, blikt hij vooruit. “Het is een van de beste races en iedereen kijkt ernaar uit. Zeker omdat het kampioenschap er beslist zal worden.”

“Wij hebben onze eigen uitdaging”, vervolgt Pérez-Sala. “Ik weet zeker dat iedereen zijn uiterste best zal doen. Dat is vanaf het begin van dit project het geval geweest. We hebben in korte tijd iets moois opgebouwd. Ik ben trots op iedereen die daaraan heeft bijgedragen. Een goede race in Brazilië zou een mooie afsluiting zijn van een lang en zwaar seizoen.”

Pedro de la Rosa hoopt op een stuntje. “Het onvoorspelbare weer kan een belangrijke rol spelen”, zegt hij. “Als dat inderdaad zo is, moeten we klaar zijn om onze kansen te grijpen. Het is de laatste race van het jaar, dus het zou fantastisch zijn om een goed resultaat neer te zetten. Niet alleen voor het personeel dat het hele jaar keihard heeft gewerkt, maar ook voor de fans die ons hebben gesteund.”