HRT-teambaas Luis Pérez-Sala denkt dat zijn team weinig kans heeft om haar rivaal Marussia op korte termijn te verslaan. “We moeten realistisch zijn: Marussia is meer competitief dan wij zijn.”

“Je mag natuurlijk altijd blijven hopen, en ik hoop ook dat we Marussia in een paar races kunnen verslaan, maar het is belangrijk om ondanks je goede hoop ook realistisch te blijven”, vertelt Pérez-Sala aan Autosport. “De realiteit is dat Marussia competitiever is is dan wij zijn.”

“Marussia heeft haar zaakjes gewoon prima voor elkaar en ik denk dan ook niet dat we ze op korte termijn met regelmaat kunnen verslaan”, zo sluit de teambaas een incidenteel ‘succes’ niet uit, maar sluit hij uit dat zijn renstal haar rivaal structureel kan verslaan.

Pérez-Sala geeft verder aan dat HRT momenteel meer aandacht besteed aan de verhuizing van Valencia naar haar nieuwe hoofdkwartier in Madrid en het opzetten van een goede infrastructuur aldaar. “Wij hebben het voorlopig nog te druk met het opbouwen van ons team”, erkent de Spanjaard.

“Verhuizen van Valencia naar Madrid was een belangrijke stap voor ons. We hebben alle losse afdeling nu namelijk samengevoegd op één plaats, maar we zijn er nog niet. We moeten namelijk nog verder groeien en nog een aantal meer obstakels overkomen voordat we echt de vruchten kunnen gaan plukken van onze reorganisatie.”