Volgens de Italiaanse website Italiaracing.net zit HRT-eigenaar José Ramon Carabante met een groep Koreaanse investeerders om de tafel.

Carabante, die een week geleden nog toegaf dat het gebrek aan financiële middelen HRT dwarszit, is naar verluidt in onderhandeling getreden met een Koreaans consortium dat mogelijk een deel van het team wil kopen.

Onduidelijk is op dit moment nog of de investeerdersgroep uit Noord- of Zuid-Korea komt, maar gezien de gesloten economie en anti-kapitalistische opvattingen van het communistische Noorden, is het logisch om te veronderstellen dat het investeerders uit Zuid-Korea betreft, zeker aangezien dit land sinds vorig jaar een eigen Grand Prix heeft.

Uit de Italiaanse publicatie blijkt verder dat de onderhandelingen op dit moment nog niet al te voortvarend verlopen, aangezien de vraagprijs van Carabante aan de hoge kant zou liggen.

Carabante – die al geruime tijd op zoek is naar investeeders en partners – heeft in het verleden herhaaldelijk aangegeven dat hij best bereid is een deel van het team van de hand te doen, maar de renstal niet in zijn totaliteit wil verkopen: “We onderhandelen met investeerders, maar ik wil het team niet verkopen en dan helemaal van het toneel verdwijnen”, sprak hij ten tijde van de Grand Prix van Australië tegenover de Spaanse pers. “Het is echter prima als iemand anders een meerderheidsbelang in HRT neemt en ik ook aanblijf als grootaandeelhouder.”