Aangezien de eerste trainingsdag in Hockenheim grotendeels verregend is, hopen HRT-coureurs Pedro de la Rosa en Narain Karthikeyan nu dat het de rest van het weekend ook nat blijft.

“Het was een beetje een rare dag, maar we hebben in ieder geval een aardig idee gekeken van hoe het zal zijn als het morgen weer regent, wat waarschijnlijk ook het geval is”, vertelt De la Rosa. “We hebben aan het eind van VT1 namelijk nog op de intermediates kunnen rijden, dus dat was een nuttige ervaring”, zegt de coureur die in de middag op full wets rondreed.

Karthikeyan was wat minder gelukkig met de regen, want hij moest VT1 uitzitten ten faveure van testrijder Dani Clos en mocht dus alleen tijdens de verregende middagsessie aan de bak. “Het was dan ook niet mijn beste dag”, moppert de coureur uit India.

“Ik heb immers niet veel kunnen rijden en zelfs geen ronde onder droge omstandigheden gereden. Mocht het morgen toch droog zijn, dan ben ik dus behoorlijk in het nadeel, dus ik hoop dat de voorspellingen kloppen en het morgen inderdaad weer nat is.”

Testrijder Clos mocht zoals gezegd in de ochtendtraining rijden. “Ik ben blij met hoe het ging en dat ik in het begin nog onder droge omstandigheden kon rijden”, verklaart de coureur die pas zijn derde vrije training afwerkte.

“Later in de training begon het namelijk te druppelen en dat maakte het rijden een stuk lastiger, al ging het gelukkig allemaal goed en hebben we al ons werk voor VT1 toch nog kunnen doen.”