HRT staat na afloop van de Braziliaanse kwalificatie waar het eigenlijk altijd staat. Beide coureurs staan stijf laatste. Waar meestal De la Rosa voor Karthikeyan staat, zijn de rollen nu omgekeerd.

Dat Narain Karthikeyan voor zijn teamgenoot staat is meer uitzondering dan regel. De Indiër profiteerde van de malheur van De la Rosa, die ongelukkig in aanraking kwam met de Lotus van Romain Grosjean. Een zwaar beschadigde auto betekende het einde van diens aspiraties om het gevecht met de Marussia’s aan te gaan.

Karthikeyan kijkt in tegenstelling tot zijn teamgenoot met een tevreden gevoel terug op de kwalificatie. “Deze morgen hebben we goede stappen gezet met onze auto. Een minder warme baan dan gisteren maakte dat de bandenslijtage minder heftig is. Maar voor de kwalificatie begon het opeens te regenen. We besloten met slicks naar buiten te gaan en dat was de juiste keuze. Het was niet eenvoudig om de banden op temperatuur te krijgen, maar over het algemeen ben ik tevreden.”

Karthikeyan hoopt voor morgen op een natte race, maar zal hoe dan ook zijn best doen om een moeilijk seizoen op een fraaie manier af te sluiten. Voor De la Rosa geldt hetzelfde, maar het is naar eigen zeggen afwachten of het team zijn auto weer helemaal in orde krijgt.