Romain Grosjean en Pedro de la Rosa zijn het niet bepaald eens over wie er schuldig is aan hun aanrijding. Grosjean probeerde bij het opkomen van het rechte stuk De la Rosa te passeren, maar reed daarbij zijn voorvleugel stuk.

Pedro de la Rosa kwam er naar eigen zeggen ook niet zonder kleerscheuren vanaf. “Na de aanrijding was de achterkant van mijn auto helemaal krom, ik had een lekke band en mijn DRS-systeem raakte beschadigd”, aldus De la Rosa tegenover de Spaanse televisie. “Ik begrijp ook niet waarom Romain me daar wilde passeren. Hij had kunnen wachten tot het aanremmen van de eerste bocht. Hier was gewoon geen ruimte.”

De la Rosa vindt dat hem de kans om de Marussia’s uit te dagen is ontnomen: “De auto werkte goed, waardoor het extra jammer is dat we nu achteraan staan. We hadden gedacht met de Marussia’s kunnen vechten, maar het mocht niet zo zijn. Maar goed, de race is morgen pas.”

Romain Grosjean zelf was met stomheid geslagen door de actie van De la Rosa. In zijn ogen is de Spanjaard dan ook de enige schuldige aan het incident. “Ik denk niet dat hij me gezien heeft’, evalueert Grosjean de aanrijding. “Ik zat al de hele ronde achter hem en probeerde hem op een recht stuk in te halen. Hij duwde me echter de muur in. Ik heb nog geprobeerd te remmen, maar we raakten elkaar.”

Grosjean reed in de derde vrije training nog een vijfde tijd en was daardoor optimistisch over zijn kansen in de kwalificatie. In plaats daarvan moest de Fransman al na Q1 uitstappen. “Het is een drama. De auto was immers erg goed. Misschien dat de regen morgen nog voor verrassingen kan zorgen”, aldus Grosjean.