HRT heeft de Chinees Ma Qing Hua opgenomen in haar Young Driver Development Programme. Dit heeft het team zojuist op de eigen website bekend gemaakt.

 

De aanstelling van Qing Hua valt mooi samen met de aanstaande Grand Prix van China, die over iets meer dan een week verreden wordt. Qing Hua is het tweede lid van het ontwikkelingsprogramma van HRT waarin ook Dani Clos, de derde man van de renstal, is opgenomen.

 

Waar Clos waarschijnlijk een aantal vrijdagtrainingen mag gaan afwerken, is dat voor Qing Hua zoals het er nu naar uitziet niet het geval. Wel is er echter een kans dat hij – als de samenwerking met HRT goed verloopt – in het najaar tijdens de Young Driver Test in actie zal komen, zo meldt de Spaanse formatie.

 

Teambaas Luis Pérez-Sala heet Qing Hua uiteraard van harte welkom bij het team. “We doen onze best om van HRT een team te maken dat jonge coureurs helpt zich te ontwikkelen, en Qing Hua is één van de talenten waar wij in geloven”, zegt hij over de coureur met een verleden in de A1 Grand Prix, Formule Renault 2.0, het Brits Formule 3-kampioenschap en de Chinese toerwagenracerij.

 

“We hopen dat we Qing Hua kunnen helpen de Formule 1 te bereiken, door hem bijvoorbeeld privé tests voor ons team te laten afwerken en tijdens de Young Driver Test in actie te laten komen”, verklaart Pérez-Sala verder.

 

De teambaas is overigens zelf in grote mate verantwoordelijk voor het scouten van Qing Hua, zo vertelt hij. “Ik ben aan een opleidingsprogramma van het Circuit de Catalunya in Barcelona verbonden en hij heeft tijdens een test aldaar goede indruk op me gemaakt qua snelheid en werkhouding.”

 

Qing Hua, 24 jaar oud en afkomstig uit Sjanghai, is zelf zoals vanzelfsprekend erg gelukkig met wat hij als een belangrijke stap ziet in zijn ambitie de eerste Chinese Formule 1-coureur te worden: “Dit is een heel speciaal moment voor me en het is moeilijk om uit te drukken hoe gelukkig ik nu ben”, zegt hij.

 

“Ik ben enorm trots dat ik deel mag uitmaken van het ontwikkelingsprogramma van HRT. Mijn droom om Formule 1-coureur te worden komt hiermee weer een stapje dichterbij. Ik ga mijn uiterste best doen onze samenwerking een succes te maken en te bewijzen dat ik de kans verdien om testkilometers te maken voor HRT, want het lijkt me een geweldige ervaring een Formule 1-bolide te besturen.”

 

Foto © HRT F1.