HRT-teambaas Luis Perez-Sala heeft eerder al aangegeven dat 2012 een overgangsjaar wordt waarin het team met enkele obstakels te maken kan krijgen. Eén van die obstakels is dat de renstal de nieuwe auto niet op tijd afkrijgt, een risico dat er volgens Perez-Sala inderdaad in zit.

 

Hoe het met de ontwikkeling van de bolide die zeer waarschijnlijk de F112 gaat heten precies zit, is lastig vast te stellen. Dat niet alles op rolletjes verloopt, bevestigt Perez-Sala echter in gesprek met Marca: “Het gaat moeilijk worden om de auto op tijd af te hebben voor de eerste wintertest”, verwacht hij de eerste slag al te moeten missen.

 

“Dit komt omdat je dit jaar al voor de wintertests met succes door de crashtest van de FIA moet komen”, verklaart de Spanjaard. “We gaan uiteraard onze best doen, maar er is een verschil tussen proberen iets te doen en er daadwerkelijk in slagen”, deelt hij een weinig opbeurende tegeltjeswijsheid.

 

Mocht het niet lukken de F112 af te hebben voordat de testdagen daar zijn, dan is het niet uitgesloten dat HRT de F111 van dit jaar tijdens die oefensessies zal inzetten: “Het is een mogelijkheid, want het zou onze coureurs waardevolle tijd op de baan geven. We denken er op het moment hoe dan ook nog niet over na, want de ontwikkeling van de nieuwe auto vergt al onze aandacht.”

 

Alle aandacht behalve de aandacht die op de reorganisatie en de verhuizing van de technische afdeling van Duitsland naar Spanje is gericht dan, aangezien Perez-Sala erkent dat ook hier hard aan wordt gewerkt.

 

Daarnaast is er uiteraard nog het vraagstuk wie de tweede HRT-coureur wordt naast Pedro de la Rosa. Hoewel Perez-Sala eerder aangaf dat dit ‘niet de prioriteit heeft’, moet hij wel bekennen dat de zoektocht gaande is en zijn team een coureur met geld probeert te vinden: “We zijn een kleine renstal en moeten ons budget sluitend zien te maken”, verdedigt hij de behoefte aan een pay-driver.

 

“Ik zou graag zien dat het anders was – en hoop dat het in de toekomst ook anders zal zijn – maar op het moment hebben we geen andere keuze dan een coureur te zoeken die een dergelijke bijdrage kan leveren. Hoewel het geen gemakkelijke situatie is, zijn de gesprekken met een aantal rijders in een vergevorderd stadium. Totdat de zaak rond is, wil ik er verder niets over zeggen.”