HRT heeft niet lang moeten zoeken naar een nieuwe teambaas, nadat het gisteren heeft aangekondigd dat Colin Kolles het team verlaat. De Spaanse oud-Formule 1-coureur Luis Pérez-Sala volgt hem op.

 

‘Met de benoeming van Pérez-Sala als teambaas begint een nieuw hoofdstuk en we hopen dat dit hoofdstuk gepaard gaat met succes’, schrijft HRT in een persbericht waarin het de aanstelling bekendmaakt.

 

Pérez-Sala – die eind jaren tachtig twee seizoenen voor Minardi uitkwam – is geen onbekende binnen HRT. Op voorspraak van eigenaar Thesan Capital was de ex-coureur al sinds juli van dit jaar als adviseur bij het team betrokken.

 

De Spanjaard maakt nu dus promotie naar de functie van teambaas en noemt dat ‘een eer, maar ook een grote verantwoordelijkheid’: “We beginnen namelijk tekenen van vooruitgang te zien bij het team, maar we hebben ook nog veel werk voor de boeg”, weet hij.

 

“We hebben veel hooi op onze vork genomen met ons plan het hoofdkwartier van het team naar Spanje te verhuizen en door onze nieuwe auto zelf te ontwerpen”, legt hij uit. “We moeten daarom geduldig zijn en in ons achterhoofd houden dat we op de korte termijn nog geen succes hoeven te verwachten, maar we kunnen wel allemaal trots zijn op dit team dat we naar voren proberen te brengen.”

 

HRTs bestuursvoorzitter Saúl Ruiz de Marco laat in het uitgevaardige persbericht optekenen dat het een makkelijke beslissing was om Pérez-Sala naar voren te schuiven als teambaas: “Sinds hij bij HRT rondloopt is onze band al goed. Hij gaat nu een belangrijkere rol binnen het team spelen, en gezien zijn kennis en manier van werken was het een makkelijke keuze om hem deze baan te geven.”

 

De Marco neemt verder nogmaals de tijd om oud-teambaas Kolles te bedanken voor zijn harde werk en deelt verder mede dat ook Manfredo Ravetto het team heeft verlaten. Ravetto gaf leiding aan de commerciële tak van de renstal en wordt eveneens bedankt voor bewezen diensten.