Volgens Motorsport-Total hoeft Narain Karthikeyan niet bang te zijn dat hij voortaan elk weekend werkloos aan de kant blijft. Zijn team HRT wil hem naar verluidt tijdens enkele vrijdagtrainingen inzetten.

Karthikeyan reed dit jaar zeven races voor HRT, maar heeft inmiddels plaats moeten maken voor de Australische Red Bull-huurling Daniel Ricciardo.

Hoewel Karthikeyan eind oktober nog wel mee zal doen aan de Grote Prijs van India – zijn thuisrace – hoeft hij voor de negen andere races die nog volgen niet meer op een racezitje te rekenen.

Motorsport-Total bericht nu echter dat Karthikeyan daarentegen nog wel op enkele uitjes op de vrijdag mag rekenen. Volgens de Duitse publicatie wil HRT hem niet alleen maar laten toekijken en zal hij – te beginnen in Duitsland – af en toe tijdens de ochtendtraining het zitje van Vitantonio Liuzzi overnemen.

Een andere mogelijke gegadigde om wellicht enkele vrijdagtraining af te gaan werken voor HRT, is overigens de Spaanse WTCC-coureur Javier Villa.

De 23-jarige Villa heeft enkele jaren zonder al teveel succes in de GP2 en GP2 Asia gereden en staat nu – in zijn eerste jaar in de serie – negende in het WTCC.

Villa komt naar verluidt in aanmerking voor enkele vrijdagtests omdat de Spaanse investeringsmaatschappij Thesan Capital hem graag in de Formule 1 aan het werk wil zien. Thesan Capital nam eerder deze maand een meerderheidsbelang in HRT.