Narain Karthikeyan voltooide weer een raceafstand van HRT, maar het Spaanse team wil langzamerhand meer en ziet een aanknopingspunt in het racetempo van Vitantonio Liuzzi.

De Italiaan kende een goede start. “Net als de vorige races kon ik een aantal auto’s inhalen”, zegt hij. “Alles ging prima en ik kon weglopen bij de twee Virgins. Dit bevestigt dat we een sprong voorwaarts hebben gemaakt.”

Na zijn eerste pitstop verloor Liuzzi echter grip en begon zijn versnellingsbak op te spelen. “Het werd steeds erger en op een gegeven moment moest ik de strijd wel staken. Erg spijtig, want zonder dit probleem hadden we zeker tot het eind kunnen vechten met de Virgins.”

Karthikeyan kwam wel over de finish, maar ver achter de Virgins. “De auto was lastig te besturen. In de kwalificatie ging het wel goed, dus we moeten kijken waarom ik in de race zo langzaam was. Misschien heeft het te maken met het enorme verschil tussen de zachte en harde banden, waardoor het lastig is een goede afstelling te vinden.”

“Ik had enorm veel last van overstuur”, vervolgt de Indiër. En niet alleen de achterkant van zijn auto speelde hem parten. “Ik had ook problemen met mijn stoeltje, waardoor ik mijn rug verbrandde. De pijn was soms ondragelijk.”