Nico Hülkenberg bestempelt zijn overwinning in de 24 Uur van Le Mans als zijn grootste prestatie uit zijn autosportcarrière. De Duitser bezorgde Porsche samen met teamgenoten Nick Tandy en Earl Bamber de eerste overall-zege sinds 1998.

Nico Hülkenberg heeft ondanks het uiblijven van een Formule 1-overwinning een indrukwekkend palmares. Op weg naar de koningsklasse won hij alle kampioenschappen waar hij deel aan nam. Die titels acht hij echter van minder waarde dan zijn overwinning in de bekendste langeafstandsrace ter wereld.

“Ik heb een geweldige prestatie geleverd, de grootste uit mijn loopbaan”, vertelt Hülkenberg kort na de finish. “Ik denk niet dat het al helemaal tot me doordringt, maar dat besef gaat de komende dagen ongetwijfeld komen. Het was in ieder geval een geweldige ervaring om als Formule 1-coureur dit uitstapje naar Le Mans te kunnen maken.”

“Ik ben heel erg blij dat ik ja heb gezegd op dit avontuur en natuurlijk nog blijer dat ik bij mijn eerste deelname al heb gewonnen samen met Nick Tandy en Earl Bamber”, vervolgt Hülkenberg. “Die jongens zijn nu al levende legendes.”

Volgens de Force India-coureur was een foutloos etmaal de sleutel tot de overwinning: “Alles klopte. We hadden de snelheid, we maakten geen fouten en zaten in een lekker ritme. Ik wil dan ook iedereen bedanken die de afgelopen tijd als bezetenen hebben gewerkt om dit mogelijk te maken. Ik denk dat we op een hele mooie manier het gebrek aan slaap terug hebben betaald.”