Force India’s Nico Hülkenberg zit niet te zeer bij de pakken neer na het mislopen van een racezitje bij Ferrari. De Duitser ging er al vanuit dat de Scuderia door zou gaan met Kimi Räikkönen.

Hülkenberg werd genoemd als één van de kandidaten om Räikkönen te vervangen en had toegegeven zelf bij de Italiaanse renstal te hebben aangeklopt, maar is niet hevig teleurgesteld nu Ferrari toch doorgaat met de Fin. “Ik had het namelijk al aan zien komen”, vertelt hij.

“Aangezien ik er daardoor niet echt op rekende, ben ik ook niet teleurgesteld”, vervolgt Hülkenberg, die denkt dat er nog andere goede zitjes vrij zijn: “Ik ben er dan ook vrij zeker van dat ik iets rond kan krijgen en volgend jaar over een goede auto beschik.”

Hülkenbergs huidige teambaas Vijay Mallya wil graag met hem verder, maar de coureur uit Emmerich is ook in verband gebracht met een terugkeer naar Williams. Hij reed eerder in 2010 al voor Williams, al wordt er verwacht dat de formatie uit Grove verder gaat met Valtteri Bottas en Felipe Massa.

Hülkenberg is verder nog gekoppeld aan Haas F1, de Amerikaanse renstal die in 2016 haar entree maakt. Haas-eigenaar Gene Haas erkende zelf al dat Le Mans-winnaar Hülkenberg misschien niet haalbaar is, maar Hülkenberg sluit een overstap naar de nieuwkomer niet bij voorbaat uit.

“Het hangt af van de mogelijkheden die je hebt, maar in deze fase van het jaar spreek je sowieso met iedereen. Vervolgens weeg je je opties af en neem je een beslissing als de tijd er juist voor is”, besluit Hülkenberg, die zegt daar ‘achter de schermen rustig mee bezig te zijn’.

Grosjean
Behalve Hülkenberg, had ook Romain Grosjean wel oren naar het zitje bij Ferrari, zo geeft hij tussen neus en lippen door aan tegenover Sky Sports F1. De Fransman wil graag ‘in het rood rijden, want dat is iets speciaals’, maar snapt ook wel dat Ferrari weer voor Räikkönen is gegaan.

“Ze hebben voor stabiliteit gekozen, na alle veranderingen die ze van de winter hebben doorgevoerd. En Kimi is daarbij nog steeds een hele goede coureur”, zegt de Lotus-rijder over zijn voormalige teamgenoot.

Grosjean maakt er geen geheim van dat hij een auto wil hebben waarmee hij races kan winnen, maar benadrukt dat hij niet gefrustreerd is door de ontwikkelingen op de rijdersmarkt en dat hij weet dat er geduld vereist is om bij een absoluut topteam terecht te komen.

“Het is de laatste jaren vrij stil op de rijdersmarkt. Het beste wat je in de tussentijd kunt doen, is zo goed mogelijk presteren en hopen dat je op een dag je kans krijgt”, aldus de coureur die tevens inziet dat hij lang niet de enige is die aast op een topzitje.