Daniel Ricciardo mag na de race even niet zo dol zijn op Max Verstappen, Nico Hülkenberg steekt zijn ‘liefde’ voor Kevin Magnussen evenmin onder stoelen of banken.

De Duitser in dienst van Renault komt tijdens de Grand Prix na een moeizame pitstop vast te zitten achter de beduidend tragere Haas-bolide van Kevin Magnussen. In de 61ste ronde probeert hij het buitenom bij de Deen in bocht twee, die hem vervolgens geen ruimte laat en hem het gras op dwingt.

“Een vuile actie”, meent Nico Hülkenberg na de race, die in het ‘vierkantje’ waar de interviews worden gegeven direct de Deen opzoekt om zijn televisie-interview te onderbreken en hem ‘wederom’ te feliciteren met de titel ‘meest onsportieve rijder van de dag’. “Suck my balls, honey“, kaatst de Deen terug, waarop Nico Hülkenberg zijn weg richting zijn eigen interviews vervolgt.

Ten overstaan van NBC doet Hülkenberg vervolgens nog eens uit de doeken wat hem dwars zit: “Als het op racen aankomt, speelt Kevin vaak een vuil spelletje. Het is prima om een beetje stevig te verdedigen, maar iemand de baan af rijden is roekeloos en dan ben je in mijn ogen gewoon een klootzak.”

Hülkenberg laat het er dan ook niet bij zitten en geeft te verstaan zijn visie op de rijstijl van Magnussen te delen met racelieder Charlie Whiting: “Ik heb wel meegekregen dat ze hem een tijdstraf van vijf seconden hebben gegeven, maar dat zal hem vermoedelijk weinig deren.”

De opmerking van Magnussen dat Hülkenberg ‘zijn ballen moet likken’, vindt de Duitser tekenend voor de houding van Magnussen: “Het was een alleraardigste woordenwisseling. Zo’n reactie van hem geeft maar weer aan dat het nooit saai is met hem in de buurt.”

Magnussen weigert de schuld op zich te nemen
Kevin Magnussen is zich, getuige zijn terugblik op de race, van geen kwaad bewust: “Ik heb hem in die bocht niet eens geraakt, dus ik snap die hele tijdstraf niet. Die bocht was voor mij en Nico had ervoor kunnen kiezen van het gas te gaan. Ik lag iets op hem voor, dus had het volste recht mijn eigen lijn te kiezen. Nico heeft zichzelf in gevaar gebracht door zolang aan die buitenkant te blijven hangen.”

Als Kevin Magnussen het voor had het zeggen had gehad, had niet hij, maar Hülkenberg een straf gekregen. Niet voor het onderling incident, maar voor de aanvaring met zijn teamgenoot in de allereerste bocht van de race: “Nico kreeg zelf geen straf voor zijn aanvaring met Romain Grosjean in de eerste bocht, terwijl dat incident het einde van de race voor Romain inluidde.”