Met een zesde plaats in Engeland evenaarde Renault-coureur Nico Hülkenberg zijn beste resultaat van het jaar. Goed nieuws is ook dat Renaults updates goed werkten.

“We zijn heel blij met dit resultaat”, spreekt de Duitser zowel voor zichzelf als zijn Frans-Engelse team. “Een zesde plaats is gewoon goed voor ons”, meent hij.

Hülkenberg kon weinig inbrengen tegen de snellere Valtteri Bottas (foto) en Ricciardo, maar z’n race pace was verder goed.

“Onze race pace was goed”, stipt Hülkenberg iets aan wat hij eerder dit jaar nogal eens als een verbeterpunt heeft omschreven. “We finishten voor de Force India’s, wat zeker positief is.”

“Helemaal aan het eind verloren we wel wat vermogen, waardoor Daniel Ricciardo makkelijk aan me voorbij kon, maar we wonnen ook weer een plek terug door Sebastian Vettels problemen.”

“Over het algemeen positief, dus”, resumeert Hülkenberg, die blij is dat de updates die Renault heeft gebracht – waaronder een nieuwe vloer voor de R.S.17 – goed functioneerden.

“We konden echt pushen met de auto. Ik ben blij voor het team”, zegt hij over de renstal die de laatste races al met de nodige updates is gekomen en in én na Hongarije nog meer upgrades zal brengen.