Carlos Sainz wist wat er in de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk van hem werd verwacht en heeft zijn teamgenoot Charles Leclerc met een slipstream naar de pole geholpen: “Ik wist precies wat ik moest doen.”

Dat vertelt Sainz bij Viaplay, met het slipstreamspelletje dat lang niet altijd lukt. “Ik weet echter wel hoe je een goede slipstream geeft en wist precies wat ik moest doen om Charles te helpen. Ik heb het zo goed mogelijk uitgevoerd. Ik denk dat hij ervan heeft geprofiteerd, en wij als team ervan geprofiteerd hebben”, toont hij zich tevreden.

Lees ook: Leclerc met slimme slipstream Sainz naar poleposition, Verstappen tweede

Sainz zelf begint de race ondanks dat hij Q3 wist te halen niet vanuit de top tien, maar van de laatste rij. Dit omdat hij meerdere motoronderdelen heeft gewisseld, wat hem op gridstraffen is komen te staan. De Spanjaard richt zijn blik echter naar voren. “Ik denk dat de snelheid er goed in zit. Mijn Q2-rondje liet wel zien hoe sterk ik ben”, denkt Sainz, die daarin het snelst van allemaal was.

Tegelijkertijd, zo erkent hij, is snel zijn natuurlijk nog geen garantie voor een geslaagde zondagse inhaalslag. “Je snelheid is één, maar naar voren komen met banden die oververhit raken en terwijl je met de slipstream en DRS te maken krijgt, is een tweede. Het wordt een hele andere uitdaging voor ons”, weet Sainz, al blijft hetzelfde devies gelden: “We moeten het gewoon weer perfect uitvoeren.”

Lees ook: Leclerc dankbaar na ‘geweldig teamwerk’ van Sainz: ‘Was anders veel closer geweest’