Charles Leclerc is zijn Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz zeer dankbaar voor de slipstream die hem zaterdag op Paul Ricard aan de poleposition heeft geholpen. “Zonder Carlos’ hulp was het veel closer geweest.”

Of hij zonder de slipstream ook de pole had kunnen pakken, laat Leclerc daarbij in het midden, maar de Monegask toont zich dus zeer dankbaar. “Het was een geweldige ronde. Ik had het hele weekend moeite een goede ronde te doen en nu lukte het, maar ik moet Carlos zeker bedanken voor zijn hulp.”

“Het was geweldig teamwerk”, benadrukt Leclerc. “Zonder Carlos’ hulp was het veel closer geweest”, denkt de Ferrari-coureur, die de pole uiteindelijk pakte met drie tienden voorsprong op titelrivaal Max Verstappen.

Lees ook: Leclerc met slimme slipstream Sainz naar poleposition, Verstappen tweede

Ferrari en Leclerc zagen Red Bull en Verstappen ook zeker als bedreiging, nadat Verstappen ruim het snelst was in VT3, zegt hij. “Onze eigen snelheid in Q1 van de kwalificatie verraste ons daarna. We hebben het dus weten om te draaien voor de kwalificatie. Dat is een mooie verrassing.”

Voor de race van zondag rekent Leclerc zich echter nog niet rijk, want hij vindt het lastig in te schatten hoe Red Bull er wat dat betreft voor staat. Of hij dan op hulp van Sainz kan rekenen, is maar de vraag. Door een gridstraf begint de Spanjaard immers van de laatste rij. Daarom kon hij Leclerc nu ook helpen.

Wat Leclerc echter wel hoopt, is dat Sainz snel de weg naar voren weet te vinden. “Ik hoop dat hij zich in de strijd kan mengen in de race.” De kwalificatie gaf wat dat betreft vertrouwen, want Sainz was daarin misschien wel de snelste man, maar speelde het teamspelletje dus gewillig mee.