Het verremmen van Valtteri Bottas, de lift van Max Verstappen, fotograaf Peter van Egmond zat vorige jaar op de eerste rij in Imola toen de twee aan het knokken waren om de tweede plaats in de race. 

Het was een prettig weerzien voor Peter van Egmond, Imola blijft een speciaal circuit en een dankbare setting voor fotografen en dat zal komend weekend niet anders zijn. Uiteraard eindigde de race voor Max Verstappen in mineur met een klapband maar daar ging nog een mooi gevecht met Valtteri Bottas aan vooraf. En zoals zo vaak stond Van Egmond op de juiste plaats, bij Rivazza ging Valtteri Bottas in de fout waarna Max Verstappen de Fin aan het einde van het rechte stuk te grazen nam.

“Ik kon zien dat Verstappen inliep op Bottas, al wist ik niet dat Bottas problemen had met zijn vloer. Voor dit moment op de onderste twee foto’s, had Bottas al een moment waarop hij blokkeerde tijdens het remmen en wijd ging, maar niet zo wijd.”

Bottas verremt zich voor het insturen van Rivazza. Foto: Peter van Egmond

“Ik stond er dus bovenop, wat altijd lekker is. Eigenlijk dacht ik dat Max er gelijk hier langs zou gaan, maar volgens mij moest hij flink liften om een botsing te voorkomen.”

 

Bottas kan de grindbak niet meer ontwijken. Foto: Peter van Egmond

“Zijn actie in Tamburello heb ik niet gezien, maar ik had bij de volgende doorkomst natuurlijk wel door dat Max er voorbij was. Ik dacht zo dat de tweede plek zeker was, tot Max ineens helemaal niet meer langskwam – maar de safetycar wel.”

Max Verstappen moest even liften voor de tweede Rivazza. Foto: Peter van Egmond

Centimeters verschil tussen Verstappen en Bottas. Foto: Peter van Egmond