Nyck de Vries zal morgen zijn tweede vrije training van het jaar afwerken, na VT1 in Barcelona met Williams stapt De Vries vrijdag voor Mercedes in. In de vrije sessie voor de Grand Prix van Frankrijk zal hij de auto van Lewis Hamilton ’te leen’ krijgen in het kader van de rookie practice.

Teams moeten dit jaar verplicht twee keer een vrije training laten rijden door een jong talent. Eerder dit jaar mocht de regerend wereldkampioen van de Formule E in Barcelona al instappen in de Williams van Alexander Albon. Daar maakte de Mercedes-reserve een sterke indruk door een snellere rondetijd te noteren dan Nicholas Latifi.

Huisfotograaf Peter van Egmond stond vanmiddag al klaar bij de Mercedes-garage. De Vries moest daar de verplichte test ondergaan om te kijken of hij in een noodsituatie wel op tijd uit de W13 kan klimmen. “Getuige het duimpje naar Jo Bauer, de technical delegate van de FIA, is dat gelukt.”

Bauer komt in het geval van een debutant ook altijd even checken of de coureur er niet op de één of andere manier te hoog komt te zitten. “Dat is in het geval van De Vries (lengte 1,67 meter, red.) nooit zo’n probleem. De spiegels zijn nog even afgesteld dus hij is er klaar voor.”

De Vries krijgt op Paul Ricard direct een belangrijke taak. Mercedes neemt dit weekend namelijk opnieuw wat updates mee voor de W13 en deze zullen tijdens de vrije trainingen uitgebreid getest worden. “We moeten die laatste paar tienden zien te vinden en constant updates meenemen, zoals dit weekend in Frankrijk het geval is”, aldus Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Foto: Peter van Egmond
Foto: Peter van Egmond
Foto: Peter van Egmond
Foto: Peter van Egmond
Foto: Peter van Egmond
Foto: Peter van Egmond
Foto: Peter van Egmond
Foto: Peter van Egmond