Jean-Michel Jalinier volgt per 1 januari 2012 Bernard Rey op als voorzitter van Renault Sport F1. Hij zal onder meer de overstap naar de V6-turbomotoren in 2014 in goede banen moeten leiden.

Rey, die in 2007 de verantwoordelijk over het Formule 1-team van Renault overname en in 2010 werd aangesteld als voorzitter van de nieuw opgericht motordivisie, neemt afscheid van Renault.

“We willen hem graag bedanken voor de waardevolle rol die hij heeft gespeeld in de deelname van Renault aan de Formule 1”, stelt Jean-François Cauber, algemeen directeur van Renault Sport F1. “Hij heeft onze belangen uitermate goed behartigt en ervoor gezorgd dat de raad van bestuur altijd achter ons stond. We wensen hem het beste in zijn nieuwe activiteiten.”

“Tegelijkertijd heten we Jean-Michel van harte welkom”, vervolgt Caubet. “Zijn kennis van de Renault-Nissan alliantie, waarbinnen hij diverse functies heeft uitgevoerd, en zijn interesse in autosport en Formule 1 zullen onze rol in de sport naar de volgende fase helpen. Met het leveren aan vier teams vanaf 2014 en de nieuwe motorreglementen voor 2014 als hoofdzaken.”